- NATURALNA ASTAKSANTYNA – pozyskiwana w EU, w drodze najczystszej ekstrakcji z organicznych alg, certyfikowana w UE i USA.
- Omega-3 – nienasycone kwasy tłuszczowe (zrównoważony stosunek EPA i DHA) – wspomagają serce, układ nerwowy i mózg, pomagają zachować młodość.
- Witamina E – naturalna witamina rozpuszczalna w tłuszczach, wspomaga serce, naczynia krwionośne, krążenie krwi, układ nerwowy, mózg, oczy i skórę.
- Witamina D3 – jedna z niezbędnych witamin – działa jako katalizator reakcji chemicznych w organizmie, reguluje gospodarkę wapniowo-fosforanową oraz uczestniczy w mineralizacji Kości. Ponad 50 procent populacji ludzkiej cierpi na niedobór witaminy D.
Numer 1 na wzmocnienie i odporność!
Hodowla alg (Haematococcus pluvialis) i produkcja naturalnej astaksantyny – EU.
Konfekcjonowanie i rejestracja w Polsce: ALG Pharma Sp. Z o.o. Sp. K dla Stacja Zdrowie Sp. J. Dystrybucja – Hurt/detal: Stacja Zdrowie, ul. Moniuszki 11, 00-500 Chyliczki, tel. 519 832 062; kontakt@stacjazdrowie-normobaria.pl; www.stacjazdrowie-normobaria.pl
Astaksantyna, nazywana „królową karotenoidów” to substancja wytwarzana głównie przez algi (Haematococcus pluvialis) i morski plankton – jest odpowiedzialna m.in. za różową barwę łososi, krabów, homarów i krewetek. Dziki łosoś, żywiący się algami – dzięki zawartej w nich astaksantynie posiada nadzwyczajną siłę i wytrzymałość fizyczną niezbędną do płynięcia wiele dni pod prąd.
Naturalna ASTAKSANTYNA jako najsilniejszy znany naturalny antyoksydant:
- ma 65 razy silniejsze działanie przeciwutleniające od witaminy C oraz 50 razy od witaminy E,
- zapobiega stresowi oksydacyjnemu, który przyczynia się do rozwoju wielu chorób, w tym nowotworów,
- oczyszcza organizm ze szkodliwych toksyn i wolnych rodników,
- łagodzi stany zapalne, uważane za źródło chorób cywilizacyjnych,
- wzmacnia odporność.
W przeciwieństwie do wielu innych antyoksydantów jak beta-karoten, zeaksantyna, witaminy E, C, D i selen, astaksantyna nigdy nie zmienia się w pro-oksydant. Jest to czysty antyoksydant, który może radzić sobie z kilkunastoma wolnymi rodnikami równocześnie, podczas gdy większość antyoksydantów tylko z jednym.
Żadne badania nie wykazały negatywnych skutków stosowania astaksantyny.
Jej szerokie prozdrowotne działanie i brak skutków ubocznych sprawiają, że warto włączyć tę substancję do codziennej diety.
Ze względu na swoje właściwości polecana jest szczególnie osobom aktywnym oraz seniorom.
*Zaleca się ostrożność jedynie osobom uczulonym na mięso łososia, kraby i inne owoce morza. Nie zaleca się podawania dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
Badania naukowe potwierdzają pozytywne działanie ASTAKSANTYNY na wzrok, mózg, układ sercowo-naczyniowy, skórę, mięśnie i odporność. Jest też coraz bardziej doceniana w profilaktyce nowotworowej
Wzrok – poprawia ostrość widzenia, redukuje ból i suchość oka. Już 5 mg tej substancji dziennie o 46 procent obniża objawy przemęczenia wzroku u osób pracujących długo przed monitorem, stosowana w profilaktyce jaskry, katarakty, starczego zwyrodnienia plamki żółtej….
Mózg – przekracza barierę krew-mózg i zapewnia mózgowi ochronę antyoksydacyjną. Wspomaga ukrwienie mózgu, funkcje poznawcze i psychomotoryczne, pamięć po urazach głowy oraz system ochronny przed chorobami neurodegeneracyjnymi.
Układ sercowo naczyniowy – równoważy poziom cholesterolów HDL i LDL = chroni przed zawałem i miażdżycą. Zwiększa poziom adiponektyny, której niski poziom niesie z sobą ryzyko insulino-odporności i chorób sercowo-naczyniowych.
Skóra – jest naturalnym filtrem słonecznym, obniża stany zapalne i wychwytuje wolne rodniki powstałe pod wpływem promieni UV. Redukuje stężenie melaniny (aż o 40 %), zmniejszając plamy starcze, piegi pomaga na trądzik, łuszczycę, atopowe zapalenie skóry, poprawia nawilżenie i elastyczność w głębokich partiach skóry.
Siła i kondycja fizyczna – zwiększa wytrzymałość i siłę mięśni u sportowców nawet o 60%! Badania wykazały też spadek poziomu kwasu mlekowego powstałego w mięśniach w trakcie aktywności fizycznej
Układ pokarmowy – suplementacja astaksantyny przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej oraz zapewnia lepszą przemianę kwasów tłuszczowych. Wzmacnia system ochrony przed wrzodami i stanami zapalnymi.
Astma i alergia – pomaga zmniejszyć objawy choroby.
Układ odpornościowy – wraz z Omega 3 moduluje odpowiedź układu odpornościowego, ucząc go prawidłowej reakcji na bodźce, co jest kluczowe w przypadku chorób autoimmunologicznych.
Stymuluje produkcję i aktywność białych krwinek zwanych limfocytami, które są odpowiedzialne za proces odpowiedzi immunologicznej organizmu na patogeny (chorobotwórcze bakterie, wirusy i grzyby).
Badania wskazują, że suplementacja 2 mg astaksantyny dziennie może zmniejszyć ryzyko wystąpienia infekcji aż o 40 %. Działanie to zawdzięcza swoim właściwościom przeciwzapalnym oraz ochronnym przed uszkodzeniem DNA komórek.
Cena 1 opakowania (60 kapsułek) 95 zł.
Dystrybucja (hurt/detal): STACJA ZDROWIE Sp.J.
Zamówienia: tel. 519 832 062, kontakt@stacjazdrowie-normobaria.pl
Wysyłka: pocztą, kurierem lub odbiór osobisty.